Productie & Techniek

Sinds begin jaren negentig is Intopack (voorheen Vadeal Plastics) specialist in het spuitgieten van dunwandige decoratie IML prim met labelverpakkingen in combinatie met In Mould Labeling (IML). De term is afgeleid van de techniek: een voorbedrukt polypropyleen (PP) etiket (label) wordt in een matrijs (mould) geplaatst. Deze matrijs heeft de vorm van het eindproduct.

Tijdens het spuitgietproces (injection moulding) verhit de spuitgietmachine de PP tot een vloeibare massa die onder hoge druk in de matrijs wordt geïnjecteerd. Met speciale randapparatuur wordt het voorbedrukte label net voor het sluiten in de matrijs geplaatst. De matrijs sluit en de vloeibare kunststof versmelt met het label en koelt daarna razendsnel af tot een vormvast product. In enkele seconden produceren de spuitgietmachine en de randapparatuur een verpakking met een unieke uitstraling uit één materiaal.

In de spuitgiettechniek is men vrij in vormgeving en daardoor is er de mogelijkheid om een gedetailleerde verpakking te maken. Om tot deze prestatie te komen werkt Intopack met goed aangeschreven leveranciers. De moderne randapparatuur met pneumatische en servomotoren wordt door onze eigen mensen ontwikkeld en gebouwd. Daarnaast werken wij samen met lokale technische scholen.

  • Share this

Salatmestern

Draai en klik

Opvallen in het winkelschap