Biobased food packaging

Het Biobased verpakkingsassortiment van Intopack is tussen de 35% en 100% gebaseerd op hernieuwbare grondstof. Deze hernieuwbare grondstof is gemaakt van suikerriet (Ethanol). Hiermee vervangen wij momenteel de conventionele, op olie-gebaseerde, grondstoffen.

De biobased verpakkingen zijn functioneel gelijkwaardig aan de conventionele verpakkingen. De verpakkingen zijn food safe en voldoen aan de eisen van migratie en organoleptiek. Praktisch alle modellen binnen ons bestaande assortiment zijn te produceren als biobased verpakking. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Meest gestelde vragen

Waarom Biobased?
Vermindering van gebruik van fossiele grondstofvoorraden, positieve bijdrage CO²- reductie en een sterk verhoogde circulariteit (post-life en pre-life).

Hoe wordt biobased kunststof gemaakt?
Van suikerriet wordt via persingen suiker gewonnen. De eerste, meest rijke persing van het suikerriet wordt gebruikt voor consumptiedoeleinden. De minder rijke vervolgpersing wordt vervolgens gebruikt voor onder andere de productie van biobased kunststof. De gewonnen suiker wordt omgezet naar Ethanol (alcohol) waarvan vervolgens Bio polyethyleen wordt gemaakt.

Is een biobased verpakking recyclebaar?
Deze verpakkingen zijn volledig recyclebaar. De post-life circulariteit in Europa bedraagt slechts 42,4% . Door bio kunststof te gebruiken, wordt echter pre-life circulariteit van meer dan 50% toegevoegd, waardoor de totale circulariteit van de verpakking sterk toeneemt.

Waarom niet degradable?
Geen degradable materiaal omdat de inzamellogistiek hiervoor ontbreekt.

Zijn er speciale verwerkingseisen aan biobased verpakkingen?
Functionele prestaties komen overeen met conventionele verpakkingen zoals ontnesting, slagvastheid, maatvoering, passingen (bak/deksel), vloeistofdichtheid, top load, hotfill. Daarnaast is de slagvastheid bij lage temperaturen van het biobased materiaal beter gebleken dan van het conventioneel materiaal.

Hoe groen is uw toekomst?

We willen u graag uitnodigen voor een vrijblijvende brainstormsessie over de biobased mogelijkheden voor uw bedrijf.
Bel ons op +31 (0)413 312 111 of mail naar sales@intopack.com

  • Share this

Salatmestern

Draai en klik

Opvallen in het winkelschap