100% biobased food packaging voor optimale recycling!

De ontwikkelingen op het gebied van Biobased plastic verpakkingen nemen een enorme vlucht! Intopack is zéér vooruitstrevend als het gaat om de ontwikkeling en productie van groene verpakkingen. Inmiddels heeft Intopack een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van Biobased verpakkingen! Voedsel producerende bedrijven kunnen de overstap maken naar groene verpakkingen die passen bij hun duurzame ambities, producten, merkwaarde en de uitstraling in de supermarkt. Hoe groen is uw toekomst…?

Onlangs is onze 100% Biobased grondstof voor food packaging door Interseroh (Duitsland) én Beta Analytic testing Laboratory (USA/UK) uitvoerig getest. Hierdoor is aangetoond, dat onze Biobased grondstof volledig uit hernieuwbare materie bestaat én voldoet aan de hoogste eisen voor een optimale recycling. In dit geval is de Biobased grondstof gebaseerd op ethanol dat afkomstig is van het restafval uit de suikerrietproductie. De recyclebaarheid is volledig gelijk aan verpakkingen die geproduceerd zijn op basis van fossiele grondstoffen. De Biobased verpakkingen van Intopack gaan daarom ook bij het kunststof afval zodat ze volledig gerecycled kunnen worden.

Conclusion Beta Analytics for Intopack Bio100 packaging
RESULT: 100 % Biogenic Carbon Content (as a fraction of total carbon)

Interpretation and application of the results is straightforward. A value of 100% Biobased or biogenic carbon would indicate that 100% of the carbon came from plants or animal by-products (biomass) living in the natural environment and a value of 0% would mean that all of the carbon was derived from petrochemicals, coal and other fossil sources. A value between 0-100% would indicate a mixture. The higher the value, the greater the proportion of naturally sourced components in the material.

Samen met onze klanten en ketenpartners zoeken wij steeds actief naar de best passende verpakkingsoplossing. In het geval van Biobased verpakkingen kijken we net als bij de Oil-based verpakkingen consequent naar functionaliteit en uitstraling. Door het In Mould Label (IML) te voorzien van de juiste boodschap over de gekozen groene verpakking, wordt er direct duurzame toegevoegde waarde gecreëerd richting de consument.

Wilt u ook ontdekken wat de toegevoegde waarde van een Biobased verpakking voor uw bedrijf is…? Wij komen graag bij u langs om u uitgebreid te informeren over de mogelijkheden.
Contact opnemen of een afspraak maken: sales@intopack.com of bel 0031 (0)413312 111